WIJK AAN ZET

De gemeente Tilburg wil de wijken een grotere stem geven bij de keuze en financiering van activiteiten en projecten in de wijk. Een aantal subsidies heeft men samengevoegd en de gelden beschikbaar gesteld aan de wijk. WIJ zijn dus aan zet. Als u suggesties of initiatieven heeft die bijdragen aan het verbeteren van de sociale contacten in onze wijk, kunt u een subsidie aanvragen. Het is ook de bedoeling dat de activiteit nog dit jaar wordt uitgevoerd.


Wat zijn voorbeelden van activiteiten?
- een spel- en sportactiviteit voor jong en oud
- een speelplek opknappen
- een voorziening voor dieren maken
- ontmoetingsplaats voor ouderen regelen
- een muziekfestijn mogelijk maken

Wat moet u doen?
Voor het aanvragen van subsidie maakt u gebruik van een aanvraagformulier. U kunt dat hier downloaden. Na invulling stuurt u het formulier per post naar de wijkraad Stokhasselt, naar de Noordraad of digitaal naar het gezamenlijke e-mailadres. De verzendgegevens staan op het formulier.

Beoordeling
Een kleine commissie, bestaande uit de omgevingsmanager in Tilburg-Noord, een vertegenwoordiger uit de beide wijkraden en de directeur van het Rondetafelhuis gaat onmiddellijk aan de slag om te bezien of de aanvraag kan worden goedgekeurd. Ook deze commissie weet dat u de plannen nog dit jaar moet uitvoeren en zal geen sta-in-de-weg zijn.

Aan de slag
Laten we als inwoners van Tilburg-Noord zien, dat het niet de wijk, maar wij mensen uit de wijk zijn, die zich betrokken voelen met elkaar en hart hebben voor de voorzieningen die de wijk nodig heeft. Er ligt een aantrekkelijk bedrag klaar voor ons. Laten we zien dat we het waard zijn. De tijd is kort, maar we weten dat de mensen in Noord graag een stapje extra zetten.

 

VERRIJK JE WIJK (VJW)
De gemeente Tilburg stelt per jaar een klein bedrag beschikbaar voor haar bewoners. De wijkraden mogen het geld besteden aan initiatieven van de wijkbewoners om hun omgeving leefbaar te houden of om met elkaar nader kennis te maken. 

De Noordraad heeft een deskundige binnen het bestuur die zich buigt over de aanvragen die bij de Noordraad binnenkomen. De normering voor toekenning van de aanvragen is als volgt: “Het bevorderen van sociale contacten van onze wijkbewoners en daarbij vooral aandacht besteden aan de sociale binding binnen of tussen groepen bewoners uit onze wijken. Aanvragen moeten daarom zo veel mogelijk wijkbreed gericht zijn”. De Noordraad zal initiatieven in dit kader stimuleren, maar wijkbewoners voeren alle werkzaamheden zelf uit.

De subsidie van de Noordraad is een ondersteuning en dat betekent dat altijd een deel van de kosten gedragen moet worden door de subsidieaanvrager en/of door andere organisaties.

Subsidie kan worden aangevraagd via:
Noordraad Heikant Quirijnstok  
P/a Eilenbergstraat 250
5011 EC Tilburg

 

De Noordraad heeft een aanvraagformulier beschikbaar dat u kunt downloaden en opsturen naar de Noordraad: Aanvraagformulier subsidie Verrijk Je Wijk. Het e-mailadres voor vragen en/of indienen van aanvragen is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .