Afdrukken

NUL-OP-DE-METER-WONING 2
Energie besparen, nuttig en leuk voor de portemonnee!

Stel je even voor: jouw huis wekt elk jaar evenveel energie op als het verbruikt. Je krijgt geen energierekening meer. En de energie die je nodig hebt om je huishouden draaiende te houden, wordt ook nog eens op een duurzame manier opgewekt. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Nee hoor! Want het kan gewoon.

SullivandreefBouwEen Nul-op-de-meter woning klinkt als een ver-van-mijn-bed-show, maar dat is het niet. Sterker nog, deze woningen zijn er al. Dichterbij dan je denkt. Bij jou in de buurt zelfs! In Tilburg Noord zijn de eerste Nul-op-de-meter woningen al gerealiseerd. Met hulp van de gemeente die samenwerkt met de Noordraad Heikant/Quirijnstok en de lokale energiecoöperatie Energiefabriek013, want iedereen snapt dat een woning niet zomaar uit het niets energieneutraal wordt.

Geld besparen, een aangenamer klimaat in huis en meteen je steentje bijdragen aan een klimaatneutrale stad. Met ‘Aan de slag met je huis’ word je (financieel) geholpen om energiezuinig, veilig, gezond en langer thuis te wonen. Duurzaam renoveren kan groots aangepakt worden, maar ook in kleine stapjes. Hoe dan ook, het is interessant om de mogelijkheden onder de loep te nemen. En je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, maak gewoon gebruik van de kennis en kunde die voor het oprapen ligt.

Op 10 maart kun je met eigen ogen zien wat de mogelijkheden zijn. Kom om 15.15 uur naar de Ruynemanstraat 45 en laat je informeren. Je bent van harte welkom!
 
De gemeente stelt subsidie beschikbaar voor woningisolatie (zoals dak, vloer, spouwmuur en triple glas) en installatie (o.a. zonneboiler, warmtepomp). De aanschaf van zonnepanelen wordt niet (meer) gesubsidieerd maar over de aanschaf hoeft geen btw te worden betaald (aan rijksoverheid).
Zijn voor uw woning zonnepanelen geen optie? Kijk dan eens op de website van Energiefabriek013. Deze organisatie initieert ook collectieve projecten van zonnepanelen. Dan kunt u toch een beetje eigenaar worden en duurzame energie afnemen. Wilt u meer weten over subsidies, kijk dan op de site van de gemeente Tilburg: www.tilburg.nl/energie. Subsidies kunnen oplopen van 15% tot wel 40%.