Logo Manifestatie
Manifestatie op het Wagnerplein verplaatst naar zondag 4 oktober (vanwege coronavirus)

Kom dit najaar naar een informatieve, inspirerende en gezellige dag op het Wagnerplein
Enkele jaren geleden hebben de gezamenlijke wijkraden in Tilburg-Noord het Manifest Nieuw Noord uitgebracht. Hierin wordt aangegeven waaraan in de komende jaren aandacht zou moeten worden besteed om Tilburg-Noord op allerlei gebieden te verbeteren in de breedste zin van het woord. Dit Manifest wordt niet alleen ondersteund door de gemeente Tilburg maar ook door heel veel grote organisaties die in of voor Tilburg-Noord actief zijn. Nu is die steun er alleen nog maar in woorden en visies, maar het is natuurlijk de bedoeling dat die ook in praktijk wordt gebracht.


Om ervoor te zorgen dat dit Manifest niet alleen nú maar ook de komende jaren onder de aandacht blijft, organiseren de beide wijkraden op zondag 11 oktober 2020 voor het eerst de Manifestatie Nieuw Noord. Hier kunnen al die organisaties bij elkaar op het Wagnerplein aangeven wat er op hun werkgebied op dit moment wordt gedaan in Tilburg-Noord. Maar we gaan ze ook uitdagen om te vertellen wat hun plannen zijn op korte en langere termijn. En niet zomaar wat plannen, maar waarmee denken ze het wonen en leven in Tilburg-Noord (concreet) te verbeteren? Als er over 4 jaar weer een Manifestatie wordt gehouden moeten de bewoners van de wijk kunnen vaststellen wat er van die plannen terecht is gekomen.


De uitnodiging voor deze Manifestatie Nieuw Noord is niet alleen bedoeld voor grote of professionele organisaties die in Noord actief zijn, de uitnodiging geldt ook voor kleinere groepen, clubs, verenigingen die vooral met vrijwilligers actief zijn. Maar wat is een manifestatie zonder bezoekers? Dus, alle bewoners van Tilburg-Noord en andere belangstellenden; jullie zijn van harte uitgenodigd.

De Manifestatie wordt gehouden op het Wagnerplein (marktplein) op zondag 11 oktober van 13.30 uur tot ongeveer 20.00 uur. Op het plein komt een grote tent te staan met een ‘food-court’, voorzien van heel veel zitplaatsen en een podium. Op het podium zullen - over diverse onderwerpen die de wijk aangaan - interviews en discussies worden gehouden. U kunt daaraan deelnemen. Bewoners kunnen vragen stellen aan de politieke vertegenwoordigers en deskundigen. De gesprekken worden afgewisseld met kleine muzikale optredens want we gaan er een gezellige dag van maken. Buiten de grote tent (op het plein) is ruimte voor informatiekramen en andere presentaties van activiteiten. En we hebben vernomen dat de Winkeliersvereniging van het Wagnerplein die dag een braderie organiseert; dat maakt het feest voor de bewoners van Tilburg-Noord compleet.

Voor vragen en informatie over de Manifestatie Nieuw Noord hebben we voor alle organisaties, gemeenteraadsleden en bewoners een e-mailadres geopend: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .