Familiedagen Ypelaer

Ook in het nieuwe jaar is er elke zondag een familiedag met vrijmarkt in wijkcentrum De Ypelaer. De eerstvolgende datum is 2 februari. De vrijmarkt is altijd van 12.00 tot 16.00 uur. Aanmelden daarvoor kan op elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur in De Ypelaer of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .

In de ontmoetingsruimte van het wijkcentrum kan iedereen vanaf 12.00 uur aanschuiven bij de lunch. Een complete standaardlunch inclusief drinken kost niet meer dan € 2,00 en een kleine lunch € 1,00. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. In principe kun je tot 13.00 uur gewoon binnenlopen maar we zijn vaak al eerder ‘uitverkocht’. Wacht dus niet te lang want op=op.

Vanaf 13.30 uur kan iedereen vanaf 16 jaar deelnemen aan de bingo. Hiervoor wordt per ronde slechts 50 cent per plankje gevraagd. De prijzen bestaan uit tassen met levensmiddelen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Ouderen ontmoeten elkaar bij koffie-ochtenden Villa Verdi 

Villa Verdi is een appartementencomplex in Tilburg-Noord waar vooral ouderen wonen. Sinds een paar weken ontmoeten een paar enthousiaste bewoners elkaar tijdens de wekelijkse koffie-ochtend. Elke week is de ontmoetingsruimte open op woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Dit koffiemoment is onlangs gestart omdat bewoners het fijn vinden om wat meer contact met elkaar te hebben. Het aantal deelnemers wisselt nogal eens maar gemiddeld ontmoeten zo’n 11 bewoners elkaar wekelijks om onder het genot van een kopje koffie gezellig bij te kletsen. Wilt u eens binnenlopen: u bent meer dan welkom op Verdiplein 112a.

Een vrijwilliger van ContourdeTwern is aanwezig om de groep te ondersteunen. Met deze contactochtenden willen we er samen voor zorgen dat de bewoners langer prettig zelfstandig kunnen blijven wonen. De koffieochtend in Villa Verdi komt voort uit het project Fijn Thuis, een samenwerking van ContourdeTwern, Thebe, WonenBreburg en Senioren Nieuw Noord (van de Noordraad).


Kinderdisco
Programma Kinderdisco 2020Elke 2de zaterdag van de maand is er kinderdisco in De Symfonie (Eilenbergstraat 250) voor basis-schoolkinderen. De aanvang is 20:00 uur en we eindigen rond 22:00 uur. De entreeprijs is € 1,-. Zie de poster voor het programma van 2020. 


Tonpraoten in De Symfonie
SjaalOp zondag 16 februari vindt tussen 14.00 en circa 18.30 uur het jaarlijkse Tonpraotersgala plaats in MFA De Symfonie (Eilenbergstraat 250, 013-4553800). De zaal is open vanaf 13.00 uur. De kaartjes kosten € 5,- en zijn ter plaatse verkrijgbaar maar maar ook vanaf 1 februari in de voorverkoop.
En deTonpraoters? Dat zijn:
Jorlan Manders, Christel van den Dungen, Ton Brekelmans, Frans Bevers, Rien van Genugten en Cees van Gils. De presentatie wordt verzorgd door Dolf Becx.


Ouderencarnaval en kindercarnaval
KindercarnavalOok dit jaar organiseren we een carnavalsfeest voor kinderen en ouderen. Dat doen we op zondag 23 februari in De Symfonie (Eilenbergstraat 250). Het ouderencarnaval begint om 12.00 uur (de zaal is open vanaf 11.30 uur) en duurt tot ongeveer 14.00 uur. De presentatie wordt verzorgd door Dolf Becx. De inwendige mens wordt niet vergeten. Er is soep, een broodje, een hapje en drankje. De toegang is voor de ouderen gratis.

Het feest voor de kinderen en (groot)ouders begint rond 15.00 uur (na d’n opstoet) en duurt tot 18.00 uur. DJ Daan zorgt voor de muziek. Voor de kinderen wordt een entreeprijs gevraagd van € 1,-. De kaartjes zijn vanaf 1 februari te koop in De Symfonie (bij de receptie) maar zijn ook op 23 februari bij de entree verkrijgbaar. 


Zwerfafval ruimen Stokhasselt
Ook voor de wijk Stokhasselt hebben een start gemaakt met de oprichting van een werkgroep zwerfafval. De werkgroep komt elke eerste dinsdagochtend van de maand om 09.30 uur bij De Ypelaer bij elkaar. We kunnen nog veel vrijwilligers gebruiken. Heb je belangstelling om je vrijwillige bijdrage te leveren, laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Zwerfafval ruimen Heikant-Quirijnstok

2017 10 13 13.30.32De Noordraad heeft een werkgroep zwerfafval voor de wijken Heikant en Quirijnstok. Deze werkgroep bestaat momenteel uit veertien gemotiveerde personen die om de paar weken een middag de handen uit de mouwen steken.

De werkgroep komt ongeveer om de drie weken bij elkaar. De volgende reguliere actie vindt plaats op donderdag 6 februari. We starten om 14.00 uur en eindigen rond 16.00 uur. De locatie van samenkomst en ruimen wordt kort van te voren op deze plek bekend gemaakt. 

Wilt u weten op welke data er hierna ruimacties gepland zijn? Hier komen ze: woensdag 26 februari, zaterdag 14 maart (NLdoet), dinsdag 14 april, woensdag 6 mei, donderdag 28 mei, vrijdag 19 juni, dinsdag 14 juli, woensdag 5 augustus, donderdag 27 augustus, vrijdag 18 september, dinsdag 13 oktober, woensdag 4 november, donderdag 26 november en vrijdag 18 december. In de regel ruimen we 's middags van 14.00 tot 16.00 uur.

Heb je zin om (een keer) mee te helpen met de werkgroep? Of wil je hier meer over weten, heb je tips (bijvoorbeeld vervuilde locaties)? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .


Wandel4daagse Tilburg-Noord 2020

Logo wandelvierdaagse TNDe jaarlijkse Wandel4daagse vindt dit jaar plaats van maandag 6 april t/m donderdag 9 april. Het is voor de zesde keer dat deze activiteit voor basisschoolleerlingen in Noord wordt georga-niseerd. In maart wordt uitgebreidere informatie gegeven zoals de inschrijfmogelijkheden.