Tonpraoten in De Symfonie
SjaalOp zondag 16 februari vindt tussen 14.00 en circa 18.30 uur het jaarlijkse Tonpraotersgala plaats in MFA De Symfonie (Eilenbergstraat 250, 013-4553800). De zaal is open vanaf 13.00 uur. De kaartjes kosten € 5,- en zijn ter plaatse verkrijgbaar maar maar ook vanaf 1 februari in de voorverkoop.
En deTonpraoters? Dat zijn:
Jorlan Manders, Christel van den Dungen, Ton Brekelmans, Frans Bevers, Rien van Genugten en Cees van Gils. De presentatie wordt verzorgd door Dolf Becx.


Ouderencarnaval en kindercarnaval
KindercarnavalOok dit jaar organiseren we een carnavalsfeest voor kinderen en ouderen. Dat doen we op zondag 23 februari in De Symfonie (Eilenbergstraat 250, ruimte 0.01). Het ouderencarnaval begint om 12.00 uur (de zaal is open vanaf 11.30 uur) en duurt tot ongeveer 14.00 uur. De presentatie wordt verzorgd door Dolf Becx. De inwendige mens wordt niet vergeten. De toegang is voor de ouderen gratis.

Het programma is als volgt:
- bij binnekomst is er soep
- muzikale bingo met broodjes
- vanaf 13.30 kunt u gezamenlijk tv kijken naar d'n opstoet

Het feest voor de kinderen en (groot)ouders begint rond 15.00 uur (na d’n opstoet) en duurt tot 18.00 uur. DJ Daan zorgt voor de muziek. Voor de kinderen wordt een entreeprijs gevraagd van € 1,-. De kaartjes zijn vanaf 1 februari te koop in De Symfonie (bij de receptie) maar zijn ook op 23 februari bij de entree verkrijgbaar. 


Familiedagen Ypelaer

Ook in het nieuwe jaar is er elke zondag een familiedag met vrijmarkt in wijkcentrum De Ypelaer. De eerstvolgende datum is 1 maart. De vrijmarkt is altijd van 12.00 tot 16.00 uur. Aanmelden daarvoor kan op elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur in De Ypelaer of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .

In de ontmoetingsruimte van het wijkcentrum kan iedereen vanaf 12.00 uur aanschuiven bij de lunch. Een complete standaardlunch inclusief drinken kost niet meer dan € 2,00 en een kleine lunch € 1,00. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. In principe kun je tot 13.00 uur gewoon binnenlopen maar we zijn vaak al eerder ‘uitverkocht’. Wacht dus niet te lang want op=op.

Vanaf 13.30 uur kan iedereen vanaf 16 jaar deelnemen aan de bingo. Hiervoor wordt per ronde slechts 50 cent per plankje gevraagd. De prijzen bestaan uit tassen met levensmiddelen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Bijeenkomsten over de plastic troep
Locatie:            FuturelLab (Bibliotheek) Lochal
Data:                3 maart, 10 maart en 31 maart 2020
Tijd:                  19:30 tot 21:00
Toegang:          gratis (wel aanmelden)
Aanmelden:     via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Daag jezelf uit en kom naar De Plastic Troep bijeenkomsten 3, 10 en 31 maart. Bij deze avonden leer je alle ins en outs van plastic en recyclen, hoe je zelf plasticverbruik kan minderen en uiteindelijk nemen we actie tegen een lokaal plastic probleem.


Wandel4daagse Tilburg-Noord 2020

Logo wandelvierdaagse TN

De jaarlijkse Wandel4daagse vindt dit jaar plaats van maandag 6 april t/m donderdag 9 april. Het is dit jaar voor de zesde keer dat deze activiteit voor basisschoolleerlingen georganiseerd wordt. Wandel samen met je vriendjes en vriendinnetjes. Je loopt tijdens deze Wandel4daagse door heel Tilburg-Noord. Elke dag wordt er een andere route gevolgd van ca. 5 km. De start is de eerste 2 dagen bij wijkcentrum De Ypelaer en de laatste 2 dagen bij Wijkcentrum De Symfonie.


Kinderdisco
Kinderdisco 2020 03 jaarpr 002Elke 2de zaterdag van de maand is er kinderdisco in De Symfonie (Eilenbergstraat 250) voor basis-schoolkinderen. De aanvang is 20:00 uur en we eindigen rond 22:00 uur. De entreeprijs is € 1,-. Zie de poster voor het programma van 2020. 


Logo Manifestatie
Manifestatie op het wagnerplein op zondag 19 april 
Kom naar een informatieve, inspirerende en gezellige dag op het Wagnerplein
Enkele jaren geleden hebben de gezamenlijke wijkraden in Tilburg-Noord het Manifest Nieuw Noord uitgebracht. Hierin wordt aangegeven waaraan in de komende jaren aandacht zou moeten worden besteed om Tilburg-Noord op allerlei gebieden te verbeteren in de breedste zin van het woord. Dit Manifest wordt niet alleen ondersteund door de gemeente Tilburg maar ook door heel veel grote organisaties die in of voor Tilburg-Noord actief zijn. Nu is die steun er alleen nog maar in woorden en visies, maar het is natuurlijk de bedoeling dat die ook in praktijk wordt gebracht.


Spelmiddag Ypelaerpark 29 april
Springkussen 2In de schoolvakantie is er in het Ypelaerpark op woensdag 29 april een spelmiddag voor kinderen van de basisschool. Op het speelpleintje naast De Ypelaer kun je die dag van 14.00 tot 16.30 uur meedoen aan allerlei spelletjes. Er staat ook een springkussen. Voor kinderen is er gratis ranja en voor de ouders gratis koffie of thee.