Kerst-Inn Symfonie 21 december
KerstkaartDe Noordraad organiseert op zaterdag 21 december om 19.45 uur een Kerst-Inn voor (nieuwe) wijkbewoners in de Symfonie (Eilenbergstraat 250). Kom elkaar ontmoeten en genieten van muziek van zangvereniging Cantabele en wijkorkest Tilburg-Noord. Centraal staat - zeker ook na afloop - het gezellig samenzijn. De toegang, koffie/thee en hapjes zijn gratis. Winterfestival Ypelaer 22 december
Het jaarlijkse Winterfestival in wijkcentrum De Ypelaer vindt dit jaar plaats op zondag 22 december. Op dit gezellige ontmoetingsfWinterFestival logo2eest is iedereen uit de omgeving van harte welkom; de toegang is helemaal gratis. Zorg dat je er op tijd bij bent, want het kan erg druk worden. Vanaf 12.00 uur kan iedereen aanschuiven bij een gratis brunch. Er staan volop broodjes met warm en koud beleg klaar, diverse warme soepen en warme en koude dranken. Natuurlijk houden we rekening met de vele wijkbewoners die halal willen eten.

In de grote zaal worden na de brunch vanaf 14.00 uur nog enkele gratis bingorondes gehouden. Daaraan mag je meedoen als je ten minste 16 jaar bent. Elke ronde zijn er diverse prijzen beschikbaar die bestaan uit levensmiddelenpakketten.
Vanaf 13.00 uur vinden er nog diverse andere activiteiten plaats. Zo zijn er onder meer enkele workshops voor jong en oud waar je diverse dingen kunt maken voor de aanstaande feestdagen en kunnen kinderen zich laten schminken. Wil je zelf iets doen, heb je ideeën of wil je als vrijwilliger meehelpen? Laat het ons weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Familiedagen Ypelaer

Ook in het nieuwe jaar is er elke zondag een familiedag met vrijmarkt in wijkcentrum De Ypelaer. De eerstvolgende data zijn 5 januari en 2 februari. De vrijmarkt is altijd van 12.00 tot 16.00 uur. Aanmelden daarvoor kan op elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur in De Ypelaer of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .

In de ontmoetingsruimte van het wijkcentrum kan iedereen vanaf 12.00 uur aanschuiven bij de lunch. Een complete standaardlunch inclusief drinken kost niet meer dan € 2,00 en een kleine lunch € 1,00. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. In principe kun je tot 13.00 uur gewoon binnenlopen maar we zijn vaak al eerder ‘uitverkocht’. Wacht dus niet te lang want op=op.

Vanaf 13.30 uur kan iedereen vanaf 16 jaar deelnemen aan de bingo. Hiervoor wordt per ronde slechts 50 cent per plankje gevraagd. De prijzen bestaan uit tassen met levensmiddelen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Nieuwjaarsborrel 2020 Symfonie
Voor alle Noordbewoners en belangstellenden organiseert de NoordraadH/Q op vrijdag 10 januari een Nieuwjaarsborrel. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis. Rond 21.00 uur wordt de wijkburger 2019 bekend gemaakt.
Nieuwjaarsborrel


Ouderen ontmoeten elkaar bij koffie-ochtenden Villa Verdi 

Villa Verdi is een appartementencomplex in Tilburg-Noord waar vooral ouderen wonen. Sinds een paar weken ontmoeten een paar enthousiaste bewoners elkaar tijdens de wekelijkse koffie-ochtend. Elke week is de ontmoetingsruimte open op woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Dit koffiemoment is onlangs gestart omdat bewoners het fijn vinden om wat meer contact met elkaar te hebben. Het aantal deelnemers wisselt nogal eens maar gemiddeld ontmoeten zo’n 11 bewoners elkaar wekelijks om onder het genot van een kopje koffie gezellig bij te kletsen. Wilt u eens binnenlopen: u bent meer dan welkom op Verdiplein 112a.

Een vrijwilliger van ContourdeTwern is aanwezig om de groep te ondersteunen. Met deze contactochtenden willen we er samen voor zorgen dat de bewoners langer prettig zelfstandig kunnen blijven wonen. De koffieochtend in Villa Verdi komt voort uit het project Fijn Thuis, een samenwerking van ContourdeTwern, Thebe, WonenBreburg en Senioren Nieuw Noord (van de Noordraad).


Kinderdisco
Programma Kinderdisco 2020Elke 2de zaterdag van de maand is er kinderdisco in De Symfonie (Eilenbergstraat 250) voor basis-schoolkinderen. De aanvang is 20:00 uur en we eindigen rond 22:00 uur. De entreeprijs is € 1,-. Zie de poster voor het programma van 2020.

Om dit leuke evenement te organiseren, zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers/ouders die tijdens de disco-avond aanwezig willen zijn en zo nodig hand- en spandiensten willen verrichten. Als u bereid bent dit te doen, laat het dan even weten aan . U krijgt van ons tijdens de avond gratis consumpties en € 10,- contant als waardering voor uw inzet.


Zwerfafval ruimen Stokhasselt
Ook voor de wijk Stokhasselt hebben een start gemaakt met de oprichting van een werkgroep zwerfafval. De werkgroep komt elke eerste dinsdagochtend van de maand om 09.30 uur bij De Ypelaer bij elkaar. We kunnen nog veel vrijwilligers gebruiken. Heb je belangstelling om je vrijwillige bijdrage te leveren, laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Zwerfafval ruimen Heikant-Quirijnstok

2017 10 13 13.30.32De Noordraad heeft een werkgroep zwerfafval voor de wijken Heikant en Quirijnstok. Deze werkgroep bestaat momenteel uit veertien gemotiveerde personen die om de paar weken een middag de handen uit de mouwen steken.

De werkgroep komt ongeveer om de drie weken bij elkaar. De volgende reguliere actie vindt plaats op vrijdag 20 december. We starten om 14.00 uur en eindigen rond 16.00 uur. De locatie van samenkomst en ruimen wordt kort van te voren op deze plek bekend gemaakt. 

Wilt u weten op welke data er hierna ruimacties gepland zijn? Hier komen ze: dinsdag 14 januari, donderdag 6 februari, woensdag 26 februari, zaterdag 14 maart (NLdoet), dinsdag 14 april, woensdag 6 mei, donderdag 28 mei, vrijdag 19 juni, dinsdag 14 juli, woensdag 5 augustus, donderdag 27 augustus, vrijdag 18 september, dinsdag 13 oktober, woensdag 4 november, donderdag 26 november en vrijdag 18 december. In de regel ruimen we 's middags van 14.00 tot 16.00 uur.

Heb je zin om (een keer) mee te helpen met de werkgroep? Of wil je hier meer over weten, heb je tips (bijvoorbeeld vervuilde locaties)? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .