Voorlichtingsbijeenkomst nieuwe donorwet

De werkgroep Senioren Nieuw Noord van de Noordraad organiseert samen met de KBO, de Zonnebloem en het Rode Kruis een informatieve bijeenkomst over de nieuwe wet Donorregistratie. De bijeenkomst wordt twee keer gehouden:

-       woensdag 23 oktober om 14.30 uur bij de KBO op Kreverplein 27 en
-       woensdag 30 oktober om 14.30 uur in wijkcentrum De Ypelaer, Corellistraat 10.

Er zal aandacht worden besteed aan de consequenties van de nieuwe Wet Donorregistratie die op 1 juli 2020 in werking treedt. Deze wet regelt dat mensen (Nederlanders vanaf 18 jaar) wel of niet organen en/of weefsel willen afstaan aan patiënten. De wet komt er in het kort op neer dat als u zich niet registreert, u automatisch als volledige donor wordt beschouwd. De nieuwe wet wordt tijdens de bijeenkomst uitgelegd en het belang er van voor uw persoonlijke wensen. Zo hoort u ook hoe u uw persoonlijke wensen kenbaar kunt maken.


Familiedagen Ypelaer

Elke eerste zondag van de maand wordt in De Ypelaer Familiedag gehouden. De eerstvolgende Familiedag met vrijmarkt is op zondag 3 november. De vrijmarkt is zoals altijd van 12.00 tot 16.00 uur. Aanmelden daarvoor kan op elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur in De Ypelaer of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .

In de ontmoetingsruimte van het wijkcentrum kan iedereen vanaf 12.00 uur aanschuiven bij de lunch. Een complete standaardlunch inclusief drinken kost niet meer dan € 2,00 en een kleine lunch € 1,00. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. In principe kun je tot 13.00 uur gewoon binnenlopen maar we zijn vaak al eerder ‘uitverkocht’. Wacht dus niet te lang want op=op.

Vanaf 13.30 uur kan iedereen vanaf 16 jaar deelnemen aan de bingo. Hiervoor wordt per ronde slechts 50 cent per plankje gevraagd. De prijzen bestaan uit tassen met levensmiddelen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Concerten Mannenkoor La Renaissance

La RenaissanceHet is vijftig jaar geleden dat het Tilburgs Mannenkoor La Renaissance opnieuw werd opgericht. Deze wedergeboorte wordt gevierd met een geweldig concert in de concertzaal van Theaters Tilburg op zaterdag 16 november aanstaande. Onder de titel “Con saluti musicali” wordt met het Jeugdkoor Souvenir des Montagnards, het Möbiusorkest en solisten een avond met veel Bel Canto maar ook eigentijdse muziek geboden. De bekende Tilburgse theatermaker Peer de Graaf leidt deze avond. Op de website van La Renaissance vindt u alle informatie (www.mannenkoor-la-renaissance.nl ).

La Renaissance en de beide wijkraden van Tilburg-Noord nodigen u als wijkbewoner uit om een voorproefje van dit concert bij te wonen. Op zaterdag 26 oktober kunt in MFA De Symfonie een deel van het jubileumconcert gratis bijwonen. Het koor zingt dan een groot aantal stukken uit het programma van “Con saluti musicali”. De kans is groot dat u na deze uitvoering nieuwsgierig bent geworden naar het echte concert en dat u op 16 november naar de Concertzaal komt. Wilt u weten welke stukken er gebracht worden op zaterdag 26 oktober? Kijk op het programma.


Ouderen ontmoeten elkaar bij koffie-ochtenden Villa Verdi 

Villa Verdi is een appartementencomplex in Tilburg-Noord waar vooral ouderen wonen. Sinds een paar weken ontmoeten een paar enthousiaste bewoners elkaar tijdens de wekelijkse koffie-ochtend. Elke week is de ontmoetingsruimte open op woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Dit koffiemoment is onlangs gestart omdat bewoners het fijn vinden om wat meer contact met elkaar te hebben. Het aantal deelnemers wisselt nogal eens maar gemiddeld ontmoeten zo’n 11 bewoners elkaar wekelijks om onder het genot van een kopje koffie gezellig bij te kletsen. Wilt u eens binnenlopen: u bent meer dan welkom op Verdiplein 112a.

Een vrijwilliger van ContourdeTwern is aanwezig om de groep te ondersteunen. Met deze contactochtenden willen we er samen voor zorgen dat de bewoners langer prettig zelfstandig kunnen blijven wonen. De koffieochtend in Villa Verdi komt voort uit het project Fijn Thuis, een samenwerking van ContourdeTwern, Thebe, WonenBreburg en Senioren Nieuw Noord (van de Noordraad).


Kinderdisco 2019
Kinderdisco Flyer 14 september 1 002De kinderdisco voor kinderen van de basisschool is nieuw leven ingeblazen. Elke 2e zaterdag van de maand staat wijkcentrum De Symfonie in het teken van Kinderdisco. De aanvang is 20:00 uur en we gaan door tot 22:00 uur. De entreeprijs is € 1,- . De eerstvolgende Kinderdisco is op zaterdag 12 oktober.

We zoeken nog wel vrijwilligers/ouders die tijdens de disco-avond hand- en spandiensten willen verrichten. Als u bereid bent dit te doen, laat het dan even weten aan U krijgt van ons tijdens de avond gratis consumpties en € 10,- contant als waardering voor uw inzet.


Zwerfafval ruimen Stokhasselt
Ook voor de wijk Stokhasselt hebben een start gemaakt met de oprichting van een werkgroep zwerfafval. De werkgroep komt elke eerste dinsdagochtend van de maand om 09.30 uur bij De Ypelaer bij elkaar. De eerstvolgende datum is dinsdag 3 september. We kunnen nog veel vrijwilligers gebruiken. Heb je belangstelling om je vrijwillige bijdrage te leveren, laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Zwerfafval ruimen Heikant-Quirijnstok

2017 10 13 13.30.32De Noordraad heeft een werkgroep zwerfafval voor de wijken Heikant en Quirijnstok. Deze werkgroep bestaat momenteel uit veertien gemotiveerde personen die om de paar weken een middag de handen uit de mouwen steken.

De werkgroep komt ongeveer om de drie weken bij elkaar. De volgende reguliere actie vindt plaats op woensdag 6 november. We starten om 14.00 uur en eindigen rond 16.00 uur. De locatie van samenkomst en ruimen wordt kort van te voren op deze plek bekend gemaakt. 

Wilt u weten op welke data er hierna ruimacties gepland zijn? Voor 2019 zijn dat: donderdag 28 november en vrijdag 20 december. Voor 2020 zijn dat: dinsdag 14 januari, donderdag 6 februari, woensdag 26 februari, zaterdag 14 maart (NLdoet), dinsdag 14 april, woensdag 6 mei, donderdag 28 mei, vrijdag 19 juni, dinsdag 14 juli, woensdag 5 augustus, donderdag 27 augustus, vrijdag 18 september, dinsdag 13 oktober, woensdag 4 november, donderdag 26 november en vrijdag 18 december. In de regel ruimen we 's middags van 14.00 tot 16.00 uur.

Heb je zin om (een keer) mee te helpen met de werkgroep? Of wil je hier meer over weten, heb je tips (bijvoorbeeld vervuilde locaties)? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .


Activiteiten wijkraad Stokhasselt
Wilt u weten welke activiteiten de wijkraad Stokhasselt voor u in petto heeft? Download dan dit pdf-bestand: Activiteiten Stokhasselt 2019.